Uutisia 2010

-putki senkun jatkuu!!! Kolmas peräkkäinen näyttely ja taas uusi valio! Nyt kyllä jo huimaa... Vuoden tavoitteet on ylitetty jo monin verroin. Tällä kertaa olin 16.10. iso-herra Legon kanssa Virossa, Rakveressa, jossa sen tulos oli avo eri1, PU2 ja sert, jolla se viimeisteli sekä Eestin että Valko-Venäjän muotovaliotittelit. Tuomarina oli Cristian Stavarache, Romaniasta. :D :D

-ja eikö mitä! Seuraava näyttely ja seuraava valio! Huh huh, ei tässä pysy enää itsekään mukana. Vinttikoiraliiton erikoisnäyttelyssä Lahdessa 18.9. oli näytillä sisarukset MB Lamberto, Pekka, ja MB Ladonna, Viiru, joka oli nartuissa val eri1, pn2. Pekka-poika puolestaan sitten otti viimeisen sertin ja valioitui tyylillä, avo eri1, PU1, sert -> FI & EE MVA, ROP ja RYP4!! Wautsi! Ei seissyt tämä täti turhaan päivää vesisateessa odottamassa. :D

svkl_18.9.2010_ryp-4_pekka.jpg

 

 

 

 

 

 

(kuva S. Tanninen)

-loistavat uutiset jatkuu! 5.9. oli Tampereella hienoakin hienompi päivä. Ryhmänäyttelyssä oli jälleen samat kolme ERInomaista koiraa esillä, Viiru val eri3, Leo avo eri ja Peto avo eri1, PU3, sert ja FI MVA! Huh, aivan mieletöntä! :D

6.9. Viiru kävi Lahdessa Lambergin sedän luona sydänultrassa saaden täysin puhtaat paperit. Jes, nyt sitten vaan astuttelemaan....

-28.8. Tervakosken KV näyttelyssä oli kolme erinomaista MB irlistä näytillä. Pojat avoimessa peräkkäin, Leo (Luciano) eri3 ja Peto (Lucifero) eri2, PU3 ja vara-sert. Viiru puolestaan edusti narttuja valioissa eri4 arvoisesti. Erinomaisia koiria, ei muuta voi todeta. 29.8. oli samassa näyttelyssä pitkästä aikaa MB käppänäkin esillä. Elli-tyttö eli MB Fanny (Möhkön varamamma ;)) kävi pyörähtämässä kehässä ja hyvän arvostelun saikin.

-22.8. tehtiin hieno ja kannattava reissu Heinolan näyttelyyn. Eeva Resko oli irliksillä tuomarina ja MB koirista oli paikalla Peto (Lucifero), joka olikin sitten avoimessa eri1 ja lopulta PU1, sert ja ROP!!! Huikea sarja kyllä Pedolla menossa, tänä vuonna neljä kertaa esillä tuloksina VSP, PU2, erkkarissa avoimen eri2 ja nyt ROP. Onhan poika vedossa, vautsi! Onnittelut Carolinalle ja Tapsalle!

heinola6.bmp.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

MB Lucifero "Peto" ROP Heinolassa, kuva Tru 

Kotoa oli mukana Erittäin Hyvä Heluna-neiti, joka jääkin nyt hetkeksi taas kasvamaan kotiin.

-6.-8.8. oli pitkä ja JÄLLEEN helteinen viikonloppu Kuopiossa. Mukana kotoa oli Heluna-grey ja Viiru-irlis. Lisäksi matkassa mukana oli myös Noona-neiti (Pennybright Winona). Kolmelle koiralle, kolmessa näyttelyssä 9 x eri ja vähintään luokkasijoitus! Ei todellakaan huonosti...

Heluna perjantaina eri1, PN3, vara-sert ja ROP-juniori, lauantaina eri1, vara-sert, kuten myös sunnuntaina, eri1 ja vara-sert.

Noona perjantaina eri3, la ja su eri1. :)

Viiru perjantaina eri4, lauantaina eri3 ja viikonlopun kruunasi sunnuntain avoimen luokan voitto ja lopulta PN2, sert, va-ca ja uusi Suomen Muotovalio! Jes. jes, jes!!! Tulkaahan pojat perässä. ;)

-näyttelykesä jatkuu... ja jatkuu... 24.7. oli vuorossa irlanninsusikoirien erikoisnäyttely Tampereella. Siellä olikin ennätysmäärä irliksiä ilmotettuna, 180 kpl! Kasvatteja oli mukana neljä, meidän oma Viiru sekä pojat Pekka (Lamberto), Leo (Luciano) ja Peto (Lucifero). Pojat oli kehässä ensin. Avoimia uroksia oli parikymmentä, joista Peto sijoittuikin ERInomaisesti toiseksi! Ei hullumpi saavutus erkkarissa... Leokin sai myös erin ja Pekka eh:n, hienot on veljekset kyllä, kasvistäti on erittäin ylpeä teistä kaikista. :)

Avoimissa nartuissa olikin kaikista isoin luokka, 41 koiraa ilmotettu! Meidän Viiru-hiiru sai myöskin ERIn ja sijoittui lopulta neljänneksi. Wautsi, oli kyllä siitä joukosta saavutus!

Oli hieno päivä, kiitokset jälleen kasvattien omistajille, että viitsitte tulla paikalle! Ilman teitä en minäkään olisi kasvattaja. :D

tallennettuja.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieman epätoivoinen kasvattaja ja Peto (jolla jalat painoi ainakin tuhat kiloa ;) ) erkkarin paras uros -kehässä. Kuva T. Lähteenmäki

 

Seuraavana päivänä kävi Heluna vielä Helsingin kesänäyttelyssä kuulemassa olevansa jälleen erittäin hyvä. ;)

- huh huh, näyttelyitä kesä täynnä. 17.7. oli vinttikoirien ryhmänäyttely "kartano weekend" Helsingissä, jossa Viiru voitti erinomaisella laatuarvostelulla avoimen luokan ja sijoittui myös paras narttu -luokassa ollen PN 3. Hyvä Viiru! Heluna puolestaan oli samassa näyttelyssä grey-junioreissa erittäin hyvä, kuten myös seuraavan päivän grey-erkkarissa, sijoittuen juniorinartuissa neljänneksi.

-heinäkuun 10.-11. teimme erittäin helteisen kesäretken Viroon Viirun ja Legon kanssa. Eikä muuten ihan huono reissu ollutkaan, tuliaisina kolme sertiä ja uusi muotovalio. :D

tartorpina_094.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauantaina olimme Räpinassa, jossa Lego AVO EH1 ja Viiru-hiiru AVO ERI1, PN1, sert, ROP ja RYP3!!! WOW! Lisäksi Lego & Viiru oli parikilpailussa ERI1 ja ROP-pari. "Excellent!" huusi irlantilainen tuomari Ann Cuthbert, kun juoksimme kehässä ympäri....

tartorpina_047.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Sunnuntaina Tartossa oli jälleen loistava päivä. Tuomarina siellä oli Bo Skalin. Lego oli kehässä tuloksella AVO ERI1, PU2 ja sert!! Ja taas oli hymy herkässä, hieno poika! Sen jälkeen saikin jännittää Viirun puolesta, mutta loistavasti meni tämäkin päivä. Meidän Viiru jälleen AVO ERI1, PN1, sert, ROP ja uusi EE CH!!! "Kylä lähtee", voisi Viirun liikkeistä sanoa... :))))) Parikilpailun jätin siellä suosiolla väliin, kun en halunnut koiria yhtään ylimääräistä helteessä (+ 32 varjossa!) juoksuttaa. Ja eiköhän tuossa jo tuloksia ollutkin.... :D :D

-3.-4.7. oli kolme Mami's Beardie -koiraa esillä erinomaisin tuloksin. Launtaina Forssassa olivat Viiru (Ladonna) AVO ERI2 ja Peto (Lucifero) AVO ERI1, PU2, vara-sertin kera, ruotsalaisen Åke Sjöstömin tuomaroidessa.

Sunnuntaina oli Porin KV:ssä Leon (Luciano) vuoro näyttää. Mared Kärdi Virosta oli sitä mieltä, että Leo-poika on sertifikaatin arvoinen. Leo siis upeasti ERI1, PU2, sert ja va-ca!! Jippii!!! huusi tämä kasvattaja täällä kotona tulokset kuullessaan.  :))))

-19.-20.6. meni taas koko viikonloppu koiramaisissa merkeissä. Lauantaina Kotkan KV näyttelyssä Pekka oli metsästämässä viimeistä sertiä, mut ihan ei osunut kohdalle tuloksella eh1. Tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Heluna puolestaan yllätti positiivisesti ollen USAlaisen Robert Paust:n kehässä eri1, PN2 ja (jälleen) vara-sert!

Kotona tuli käytyä nukkumassa ja sunnuntai-aamuna kääntyi auton nokka kohti Mustialaa ja maastokisoja Legon kanssa. Nyt poju taas juoksikin koko matkan ja lopuksi tappoi vieheenkin, mutta vauhti oli sen verran verkkaista, ettei finaaliin ollut tälläkään kertaa asiaa. ;)

-13.6. oli Heluna ensimmäistä kertaa Suomessa näyttelyssä, Orivedellä. Greyden tuomari oli Simu Calin, joka arvosteli Helunan eri1, PN3 ja vara-sertin arvoiseksi.

Irliksissä puolestaan Disney oli ensimmäistä kertaa Suomessa näytillä ja hyvin se esiintyikin, nuo eh1. Noona sai erin, oli junnuissa toinen ja PN4. Päivän paras oli kuitenkin Peto (MB Lucifero), josta on kasvanut kunnon äijä. Ensimmäistä kertaa esillä avoimessa luokassa, ensimmäinen eri ja lopputulos eri1, PU1, sert ja VSP!!!! Olisko voinut juuri paremmin mennä.... :)))) Hieno mies! Tuomarina oli Matti Tuominen.

-5.-6.6. olin Tallinnassa retkeilemässä Viirun ja Helunan kanssa ja "seurueeseen" kuului myös Pekka ja Noona. La 5.6. oli Viron irlisten erkkari, jossa tuomarina oli Andreja Novak, Sloveniasta. Se olikin melkosen hyvä päivä... Ensin oli junnut esillä ja Noona saikin erin, oli paras juniorinarttu saaden junnu-sertin ja lopulta vielä ROP-juniori.

Seuraavaksi meni kehään Pekka, tuloksena avo eri1, PU2 ja sert!! Sen jälkeen kehässä oli siskonsa Viiru, tuloksella avo eri2, PN3 ja myöskin sert!! Sisarukset otti sitten sertit kotiin, kyllä oli kasvattajalla hymy herkässä. :)) Ja päivän huipennuksena vielä Viiru oli näyttelyn Paras Liikkuja... Ei turha reissu siis ollut.

Su 6.6. oli Viron Voittaja -näyttely, jossa grey- ja irlistuomarina oli ruotsalainen Svante Frisk. Noona oli taas ensin, eri1, jun-sert, Viron Juniorivoittaja -10, ROP-juniori ja lopulta PN4! Pekka avoimessa eh1 ja Viiru avo eri1, PN2 ja va-ca. Ja Heluna puolestaan debytoi junnuissa eh2 arvoisesti.

Koska muuten olis jäänyt yksi viikonloppu väliin ilman mitään koiratapahtumaa, niin 30.5. olin Peto-poikaa (MB Lucifero) esittämässä Parolan mätsärissä. Ja hyvin se siellä esiintyikin. Oli ensin isojen punaisten 1 ja loppujen lopuksi tuomariston yksimielisellä päätöksellä koko mätsärin Best In Show! Siitä se lähtee.... ;)

 parola_mtsri_020.jpg

 

 

 

 

 

 

 

-23.5. oli Helsingin KV näyttelyn vuoro, jonne "meidän" porukasta osallistui Viiru ja Noona. Tuomarivaihdoksesta huolimatta paikalla oli yli 50 irlistä ja tulokset olikin siihen nähden tosi hyvät. Viiru avoimessa tusinan nartun joukosta eri3 ja Noona junnuissa eri2. Tuomarina oli Jette Holm Jensen Tanskasta.

-22.5. juostiin kilpaa Hyvinkään sveitsissä. Lego osallistui jälleen ja tällä kertaa alkueräpariksi tulikin ekaan kisaansa osallistuva poika Zkidi (Siofra's Gear Up). Legon jäädessä keskelle rataa ihailemaan maisemia, poika veti loppuun asti ja pääsikin ainoana irliksenä finaaliin. Ja vei sitten potin kotiin sertin kera. Onnittelut!

-16.5. oli helteinen päivä Turengin ryhmänäyttelyssä. Heluna oli ROP-pentu Tapio Eerolan kehässä, Pekka (MB Lamberto) eri2, PU3, v-sert ja Möhkö eh3 Säde Hohterin tuomaroidessa irlikset.

-helatorstaita 13.5. vietettiin Hollolassa pentunäyttelyssä. Esillä oli Heluna kera kolmen veljen. Kaikki pojat saivat kp:n ja Opal oli rop- ja ryp 1- pentu, Helunan ollessa vsp-pentu. Kennel Kimsar oli myös BIS 1 -kasvattaja.

-9.5. oli vaihteeksi urheilun vuoro. Lego osallistui Kankaanpäässä äitienpäivämaastoihin ja hyvin se juoksikin. Lopussa vähän häröili, mutta vauhtia, intoa ja kuntoa riitti, joten tästä ei kun eteenpäin.  Finaalipaikka jäi vielä saamatta, pisteet alkuerästä 177, mutta suunta on ylöspäin. Kyllä se isoherrakin osaa. ;)

-2.5. kävimme Helunan ja Noonan kanssa Helsingissä mätsärissä vähän treenaamassa. Tuomarina pennuilla, joita oli kaiken kaikkiaan n. 100, oli Rainer Vuorinen. Menestys oli aika huippu ja kyllä niitä kehuja tuomarilta molemmille tulikin! Noona oli isojen pentujen punaisten toinen ja Heluna ensimmäinen. Heluna oli lopulta myös pentujen BIS1 ja koko mätsärin BIS2!!  Melko hyvä päivä, tästä on hyvä lähtee kohti oikeita näyttelyitä. :)))

-25.4. oli Lahden kv näyttely, jossa tuomarina irliksillä oli Tuula Plathan. Näytillä oli Pekka, joka olikin ainoa avoimissa uroksissa ERIn saanut eli tulos ERI1 kera hyvän arvostelun. Mukana oli myös Möhkö, joka puolestaan oli kahdeksasta avoimen nartusta toinen, erinomaisella arvostelulla myöskin, eli Pöhkö-Möhkön tulos ERI2.

-Lappeenrannan pääsiäisnäyttelyssä 4.4. oli Pekka-poika (MB Lamberto) ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa ja hyvin pojalla menikin, tulos eri1, PU3 ja vara-sert. Hienoa! Päivän yllättäjä oli kuitenkin meidän (yhteisomistuksessa Susanna Hirnin kanssa) pikku-Noona, Pennybright Winona, joka oli nyt 11-kuisena ensimmäistä kertaa näytillä. Tulos jun eri1, PN1, sert ja ROP!!! Wau, meitin kakara... Tuomarina irliksillä oli Outi Piisi-Putta.

psiinen-10_027.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 Noona 11 kk

-4.-8.3. teimme Legon kanssa pitkän reissun Minskiin, Valko-Venäjälle, jossa oli kaksi KV-näyttelyä. Torstai-iltana lähdimme laivalla Helsingistä Tallinnaan, josta matka jatkui yön yli Viron, Latvian ja Liettuan läpi Valko-Venäjälle, jossa olimme perillä Minskissä perjantaina iltapäivällä.  Lauantai-aamuna lähtö näyttelypaikalle, jossa vietimmekin koko päivän. Legon tulos lauantailta puolalaiselta Andrzej Szutkiewicziltä oli eh1. Sunnuntaina oli sama ohjelma, aamusta näyttelyyn, jossa tällä kertaa irliksillä oli tuomarina Malgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska (kiva nimi!) myöskin Puolasta. Iloisesta kehässä riekkumisesta huolimatta, tulos oli tällä kertaa eri1 ja sert. Ei tullut hukkareissu tästäkään. :) Sunnuntai-iltana paluumatka alkoi suoraan näyttelypaikalta ja Tallinnassa olimme maanantai-aamuna, josta laiva lähti aamupäivällä kohti Helsinkiä. Olipa rankka, mutta todella hauska matka. Kiitokset kaikille matkaseuralaisille!

087.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Lego (keskellä) sunnuntaina kehässä. (kuva Essi Vuohu)

 

-13.-14.2. kävimme jälleen Vironmaalla, Tallinnassa, Disneyn ja Legon kanssa. Lauantain ryhmänäyttelyssä koirat olivat erittän hyviä ja sunnuntain KV:ssä Lego AVO EH2 ja Disney JUN ERI2. Kultaa ja kunniaa ei tällä kertaa tullut, mutta hauskaa oli senkin edestä. =)

-24.1. oli Viiru (MB Ladonna) Turun KV:ssä ja tulos olikin erinomainen. NUO ERI1, PN2, SERT ja VA-CA. Tuomarina Lotte Jörgensen Tanskasta. Tammikuussa oli siis kolme meidän koiraa kehässä, tuloksena kolme sertiä, ei hullummin... =)

Mutta koska ilon ja surun määrä on yleensä aika vakio, jouduimme 25.1. lähettämään pienen Lulu-käppänän sateenkaarisillalle. =(

-näyttelyvuosi 2010 alkoi loistavasti. Pennybright Legolas "Lego" ja Siofra's Guess Who "Disney", isä ja tytär, olivat 9.1. Tartossa, Virossa, kaikkien rotujen näyttelyssä.

Tuomarina oli Anette Bystrup Tanskasta ja Disneyn näyttelydebyytti oli seuraavanlainen, JUN ERI1, JUN SERT, ROP-JUNIORI, PN1 ja VSP!

Arvostelu kuului:  feminine, graceful, ex head with dark oval eyes, rose shaped ears, elegant neck and topline, correct scissors bite, well devoloped depth of chest for age, well set tail, nice rough coat, moves free and active, stable for age. Ei hullummin ensimmäisestä näyttelystä...

Lego puolestaan oli AVO ERI1, PU1, SERT, ROP ja RYP3!! Meidän isoherra repäs!

Ja arvostelu oli seuraavanlainen: giant, masculine, powerful, ex head with rose shape ears, dark oval eyes, correct level bite, ex neck and topline, well angulated all over, ex rough coat, nice temperament, moves free and active, true from all angle.

Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin. =))