Uutisia 2009

-16.12. oli täällä astutuspuuhia, siitä lisää pentukuulumisissa.

-Vuosi 2009 päättyi näyttelyiden osalta V-09 ja PMV-09 näyttelyihin. Lauantaina Voittajassa oli esillä Erittäin Hyvät, Möhkö & Peto, joista ensiksi mainittu avoimen narttujen toinen ja jälkimmäinen nuorten urosten kolmas Elina Haapaniemen tuomaroidessa. Sunnuntaina oli kehässä Möhkö, joka sijoittui muiden Hyvien koirien joukkoon. ;) Tuomarina oli Jens Myrman Ruotsista.  

-Turun KV:ssä kävi Möhkö kehässä pyörähtämässä AVO EH 4:n arvoisesti, tuomarina Saija Juutilainen.

-Jyväskylän KV-näyttelyssä marraskuussa oli veljekset Peto (MB Lucifero) ja Pekka (MB Lamberto) näytillä ja hyvin ne veti. Pekka NUO ERI 3, PU3 ja Peto heti seuraavana nuorissa, EH 4.

Tulospäivityksiä pitkästä aikaa... Kylläpä sitä onkin taas kiireinen kesä ollut. =) Jotain saattaa jäädä välistä, kun aikaa on tosiaan tovi viime päivityksestä kulunut.

-marraskuun 1. päivänä oli Tete (MB Loretta) Lahden näyttelyssä Jarmo Vuorisen arvosteltavana ja tulos oli upeasti NUO ERI 1. Hyvä Tete!

Samana viikonloppuna Möhkö oli Latviassa, Riiassa kahdessa eri näyttelyssä ja tulokset EH ja ERI.

-25.10. Möhkö ja Peto (MB Lucifero) tekivät reissun Seinäjoen KV näyttelyyn ja kotiin tultiin Erittäin Hyvin koirien kanssa.  ;)

-27.9. Viiru kävi starttaamassa ensimmäisessä virallisessa maastojuoksukisassaan ja siihen se oikeastaan jäikin. Keskeytti jo suht alussa, liekö juuri loppunut juoksu vai mikä vaivannut, kun sitä ei ole koskaan treeneissä tapahtunut. Kyseessä oli HVK:n kilpailut tuomarinkartanolla.

-20.9. olikin runsas edustus MB-koiria Tampereen ryhmässä. Esillä oli meidän Viiru (MB Ladonna), Moona (MB Luciana Star), Tete (MB Loretta), Leo (MB Luciano) ja Pekka (MB Lamberto). Tuloksena oli 4 ERIä ja EH. Sijoituksia en enää muista. Hyvä kakarat!

-12.9. Porvoossa oli Pekan (MB Lamberto) päivä. Tuloksena Markku Kipinällä ERI1, PU2 ja SERTI. Nyt puuttuu enää se "viimeinen" serti, hienoa! Mukana oli myös Möhkö, EH3.

-6.9. Vantaalla oli kolme meikäläistä edustettuina. Pekka (MB Lamberto) JUN ERI1, Viiru JUN ERI1 ja Möhkö NUO ERI3. Ei huonosti sekään...

-30.8. Tervakosken KV:ssä Tapio Eerolalle näyttäytymässä kävi Peto (MB Lucifero) NUO EH2 ja Möhkö NUO ERI1 ja lopulta PN4!

-22.8. oli myös Kouvolassa pariskunta Peto JUN EH1 ja Möhkö NUO ERI12 Tuula Savolaisen kehässä.

-16.8. Mustialassa oli SVKL:n erikoisnäyttely, jossa tuomarina oli Wilfriede Schwerm-Hahnen Saksasta. Pekka JUN EH1, Möhkö NUO ERI1 ja TETE (MB Loretta) ensimmäisessä näyttelyssään JUN ERI1, PN4 ja V-SERT!! Upea suoritus!! Onnea omistajalle!

-15.8. pääsi Lego pitkästä aikaa vieheen perään Mustialan KV maastojuoksukilpailuissa. Intoa jätkällä olikin vaikka muille jakaa, mamilla oli jo vähän ongelmia pitää sitä lähdössä... Valitettavasti ensin pari keskeytti ja sen jälkeen jätkä hukkas vieheen pitkässä heinikossa. Pää pyöri ja etsi, mut ei enää viehettä löytyny, joten ensimmäinen keskeytyshän siitä Legolla sitten tuli.

-1.8. oli Möhkö Porin KV:ssä Hasse Lehtisen arvosteltavana tuloksella NUO EH1.

-25.7. olikin irlisten oman erikoisnäyttelyn vuoro. Irliksiä sinne olikin ilmottautunut huikeat n. 160 kpl! Poijjaat, Peto (MB Lucifero) JUN EH3 ja Leo (MB Luciano) NUO EH3, saivat kasvattajan todella hymyilemään sijoittumalla hienosti isoissa luokissaan. Gekko-mies (MB Gregory Peck) oli pitkästä aikaa esillä saaden myös EH:n todella tiukalta tuomarilta.  Viiru JUN EH ja Möhkö NUO ERI. Kasvattajaluokankin saimme esitettyä, vaikkakin kaikki oli aika erilaisia. ;) Möhkö kruunasi päivän pokkaamalla PARAS PÄÄ 2 -ruusukkeen!! Hyvä mamman tytsy! Kiitokset jälleen kasvattien omistajille, kun vietitte siellä kesäistä päivää kanssani.

-18.7. kartano weekendissä tuomarinkartanolla oli esittäytymässä Lego, AVO EH4 ja pöhkö-Möhkö NUO ERI1.

-12.7. Karjaalla oli myös samat koirat mukana. Tulokset Elisabet Janzonin tuomaroidessa oli Lego AVO EH2 ja Möhkö NUO EH2.

-näyttelykesä jatkuu... Lauantaina 4.7. Tuusulassa oli Lego-poika pitkästä aikaa näyttelyssä, ekaa kertaa avoimessa, ja tulokseen ERI4 olen tässä vaiheessa erittäin tyytyväinen. Mukana oli myös Viiru (MB Ladonna), joka olikin JUN ERI2 ja lopulta myös PN3! Ei hullummin sekään... Tuomarina oli Pruyn Regina Tromp, NL.

Samassa näyttelyssä oli esillä myös musta käppänä "pikku-Elli" (MB Fanny), jonka tulos oli oikeastaan jo aika huvittava (mm. liian pieni). Poistui kehästä keltaisen nauhan kanssa... No, yön aikana oli ilmeisesti kasvanut, koska seuraavana päivänä Hyvinkään näyttelyssä olikin Reijo Latvalan mielestä taas hyvänkokoinen ja tuloskin petraantui. =)

-27.6. vuorossa Hämeenlinnan näyttely, jossa näytillä oli Möhkö (Beatus Gloria For Mami).  Siellä Möhkö esiintyi alkuun NUO ERI1 arvoisesti ja huolimatta pienestä "möhkömäisyydestä" paras narttu -kehässä, lopullinen sijoitus oli kuitenkin PN4.  Hyvä tyttö! 

-13.6. oli irlisten oma club show Hattulassa. Pojilla meni lujaa, Pekka (Lamberto) oli nuorten luokan 2 KP:n kera ja Peto (Lucifero) noviisien 1, myös KP:n kera ja lopulta Paras Nuori uros 2. Hienoa! Viiru oli myös mukana, mutta ei sijoittunut. Tuomarina toimi Ylva Tallqvist Ruotsista.

-6.6. kävimme Tuurissa, mutta ei todellakaan ollut meidän porukan päivä. Viiru (Ladonna) sai harmaan nauhan ja  Leo (Luciano) H:n. Tuomarina oli Pirkko Konttinen.

-sateisena lauantaina 23.5. oli Helsingin KV näyttelyn (aptus show) vuoro, irliksiä oli noin 60. Siellä olikin taas ERInomaisia kasvatteja esillä. Pojista Pekka (MB Lamberto) JUN ERI4 ja Jouko (MB Luigino), joka oli ensimmäisessä näyttelyssään sai myös ERIn! Hyvä pojat!

Meidän Viiru (MB Ladonna) oli siellä myöskin tuloksella JUN ERI2! Tuomari oli Peter Pask, Iso-Britanniasta.

-17.5. oli keväisen Haminan näyttelyn vuoro. Siellä oli Marja Talvitien arvosteltavana Pekka (MB Lamberto), tulos EH2 ja meidän pöhkö-Möhkö (Beatus Gloria For Mami), joka liikkuikin (sitten kun liikkui..) ERI1:n ja lopulta PN2 ja sertin arvoisesti! Wau, hieno tyttö!

 hamina-09_029.jpgPekka Haminassa

 

 

 

 

 

 

 

  

-26.4. oli kolme "italiapentua" Vaasassa näytillä. Junioripojat MB Leonardo "Väinö" ja MB Luciano "Leo" sekä siskonsa MB Ladonna eli "Viiru". Pojilla menikin tosi hienosti, Väinö debytoi ERIn arvoisesti ja Leo ERI4. Viiru (lättätassu...hih..) sai EHn. Tuomarina irliksillä oli Primoz Peer Sloveniasta.

pekka_rop.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

kuva M.Salonen

 -15.3. oli mahtava päivä Tampereen KV näyttelyssä. Pekka-poika (MB Lamberto) yllätti varmaan koko porukan ollen ROP sertin kera!! (Cacib meni valitettavasti sivu suun, koska Pekka on vielä juniori.) Huikeat onnittelut omistajille, Päiville ja Markolle!

Debyyttinsä näyttelyssä teki myös velipoika Leo (MB Luciano). Vähän taisi poikaa jännittää, mutta tulos kuitenkin hienosti JUN EH3. Siitä se lähtee.

Viiru-sisko oli myös mukana saaden muuten erinomaisen arvostelun, mutta purenta on vielä sen verran tiukka, että siitä johtuen tulos JUN H.

Tuomarina näyttelyssä oli Birgit Piesik Saksasta.

 

-8.3. Lego juoksi talvimaastoissa Mustialassa toisen virallisen maastojuoksukilpailunsa. Ja hyvin poika juoksikin, ae pisteet 213 eikä finaalipaikkakaan kovin kauas jäänyt. Siinä onkin sitten seuraava tavoite...

-28.2. oli Viirun (MB Ladonna) debyytti virallisessa näyttelyssä ja ERIn arvoisesti meni. Kaarinan ryhmänäyttelyssä oli tuomarina Rudi Brandt Tanskasta ja  tulokset siis Viiru JUN ERI4 ja Pekka-veli (MB Lamberto) JUN EH4.

-14.-15.2. olimme Möhkön kanssa Tallinnassa näyttelyssä. Lauantain ryhmänäyttelyssä tuomarina oli Per Lundström ja Möhkön tulos oli JUN EH.

Sunnuntain KV-näyttelyssä Elsbeth Clerc, Sveitsistä, tuomaroi Möhkön ERI1, JUN-SERT ja ROP-juniorin arvoiseksi.

-24.1. alkoi meidän tämän vuoden näyttelykausi Turun KV:ssä. Tuomarina oli tanskalainen Gunnar Nymann, jonka linja oli tiukka ja erit harvassa. Todella tyytyväinen saa siis olla junnujen tuloksiin, esillä olivat Möhkö (Beatus Gloria For Mami) JUN EH2 ja Pekka (MB Lamberto) JUN EH2.

-12.1. saapui laumaamme sulostuttamaan pikkuinen Disney-pentu. Legon lapsukainen, viralliselta nimeltään Siofra's Guess Who.

p1040026.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disney 7-viikkoa

disney_suskin_pennut_18.12.08_025.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

Disney 5-viikkoa, kuva T. Savolainen