Uutisia 2008 

-Vuosi lähestyy loppuaan ja jäljellä oli näyttelypuolella enää messari 14.12. Siellä oli näytillä Pekka-irlis (MB Lamberto), 9kk 4pv, saaden Tanya Ahlman-Stocmarilta ERI:n  ja sijoittuen junioriuroksissa kolmanneksi kera upean arvostelun. Ei huonompi aloitus nuorelle pojalle.=)

Kyllä saa kasvattitäti olla taas ylpeä, näihin tunnelmiin on hyvä lopettaa tämä osin erittäin raskaskin vuosi. Kiitos teille kaikille ihanille ihmisille, jotka olette olleet mukanani niin iloissa kuin suruissakin tänä vuonna.

pekka_messarissa 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Pekka-poika messarissa (kuva Outi Puruskainen)

 

-1.11. olimme Lahden pentu- ja ryhmänäyttelyssä Viirun ja Gekkon kanssa. Viiru oli isoissa pennuissa 4.s, tuomarina Harri Lehtonen ja Gekko avoimissa uroksissa EH3 Harry Tastin tuomaroimana.

-26.10 oli Seinäjoen KV näyttelyn vuoro. Siellä oli näytillä Gekko-irlis (MB Gregory Peck) tuloksella AVO ERI2 sekä debyyttinsä tehnyt Leo-pentu (MB Luciano), joka oli PEK1 KP, VSP-pentu. Hienoa pojat! Tuomarina oli Gerard Cox Irlannista.

p1010860.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

-20.10. Mimin pennut syntyivät, lisää pentukuulumisia sivulla. 

-28.9. Lego osallistui ensimmäisiin virallisiin maastojuoksukilpailuihin Helsingissä. Hienosti heti hyväksytty tulos, 153 p. Siitä se lähtee!

-18.9. käytiin Mimin kanssa ultrassa ja pentujan siellä oli. Lisää pentukuulumisissa. 

-14.9. oli huikea aloitus L-pentueen näyttelyuralla! Riihimäen pentunäyttelyssä oli neljä pentua näytillä ja tulokset oli paremmat kuin hyvät. Pojat Lamberto eli Pekka VSP-pentu, Lucifero eli Peto 2 kp ja Luigino eli Jouko 3. Hienoa pojat!

Ladonna eli meidän Viiru oli ROP-pentu ja vielä RYP2! Vau! Ja lisäksi vielä MB oli ROP-kasvattaja. Tuomarina oli Pirkko Konttinen. Ei paremmin olisi voinut mennä, kiitos teille kaikille kasvattien omistajille! 

pekka_6kk_027.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

Viiru RYP 2!

Samaan aikaan oli myös Möhkö näyttelyssä Porvoossa tuloksella EH4, tuomarina Jean Jean-Jacques Dupas. Suuret kiitokset Ankille kuskaamisesta ja handlaamisesta!

-7.9. Lego ja Möhkö kävi Helsingissä näytillä. Tuomarina oli Dagmar Pordham Iso-Britanniasta ja molemmat saivat EH:n.

-19.8. tuli suuri aukko laumaan. Meidän Kuningatar, Elli-irlis, lähti tyttärensä Pirkon perässä vihreämmille niityille kirmaamaan.

Nyt on heillä hyvä olla.

elli_ja_aino_005.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 -16.-17.8. oli enimmäkseen Erittäin Hyvä -viikonloppu näyttelyissä. Lauantaina 16.8. Kouvolassa Lego-irlis oli EH2, tuomarina Laszlo Erdös, Unkarista. Käppänät Elmo (MB Imagine) EH2 ja Mimi (MB Just For Me) EH, tuomarina Zeev Trainin Israelista.

Sunnuntaina 17.8. Heinolassa oli Möhkö-irliksen, 9 kk, debyytti junioriluokassa. Tuloksena EH4, tuomarina Zvi Kupferberg myöskin Israelista. Elmo-käppänä sen sijaan oli tänään ERI2 ja Mimi ERI, tuomarina Cristian Vantu Romaniasta. Hieno käppänä pariskunta!

-Iloisia uutisia Legon osalta, silmät terveet! Lego oli keväällä joukkotarkastuksessa (Ell Per Axelson), jossa silmät todettiin sairaiksi (kaihi). Halusimme kuitenkin varmistua asiasta ja veimme sen vuoksi uudestaan toiselle silmälääkärille (Ell Juha Pärnänen). Yllätys olikin erittäin positiivinen, kun ei sieltä löytynytkään kaihia eli silmät ovat terveet! Joskus siis todellakin kannattaa tarkistuttaa uudelleen...

-26.7. oli irlisten erikoisnäyttely, jossa Möhkö esiintyi isoissa pennuissa ollen toinen KP:n kera. Tuomarina Tuula Savolainen.

-19.7. päätimme kaikesta huolimatta Möhkön (Beatus Gloria For Mami) kanssa lähteä "Pirkon muistonäyttelyyn", Kartano Weekendiin Tuomarinkartanoon. Ja siitä päivästä jäikin hyvät muistot. Möhkö oli hienosti ROP- ja BIS 4 -pentu! Tuomarina toimi ranskalainen Jean-Jacques Dupas.

mhk_bis4_013.jpg 

 

 

 

 

 

 

   

-18.7. on meillä surun päivä. Rakas Pirkkomme, Mami's Beardie Greta Garbo, lähti tänään paremmille metsästysmaille yllättäen sydämeen tulleen häiriön vuoksi. Toivottavasti saamme myöhemmin vielä tarkan syynkin selville, vaikka ei se tätä ikävää helpotakaan.

Pirkko nauttii tuulesta juhannuksena. 

juhannus-08_024.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 -5.7. oltiin Pirkon kanssa suuressa maailmassa Tukholman Maailman Voittaja -08 näyttelyssä. Irliksiä oli toistasataa useista eri maista ja taso oli huima. Nartuilla tuomarina oli Hans-Jurgen Rösner Saksasta ja Pirkon tulos kovatasoisessa avoimessa luokassa oli EH. Matka oli kaiken kaikkiaan ikimuistettava ja se tunnelma näyttelypaikalla oli huikea, kun Legon isoäiti, jo veteraaninarttu Pennybright Sascha, pesi koko porukan ollen ROP ja vielä RYP3! Onnea Ylva ja Sascha!

-28.6 Pirkko osallistui Mustialassa SVKL:n erikoisnäyttelyyn, ollen VAL ERI3 Per Lundstömin tuomaroimana. Sunnuntaina 29.6. oli Mäntsälä-Järvenpään vuoro. Siellä tuomarina Paavo Mattila ja tulos VAL ERI1, PN3.

- 14.6. oli taas Pirkon (MB Greta Garbo) vuoro osallistua näyttelyyn. Pirkko oli Forssan KV:ssä VAL ERI1, PN2 ja va-ca. Kirsti Lummelampi oli tuomari.

-7.6. oli irlisten Club Show Loviisassa. Möhkö (Beatus Gloria For Mami) osallistui tähän epäviralliseen näyttelyyn ja tulos oli pek1. Tuomarina toimi Anuriikka Pulkkinen. 

-25.5 se sitten tapahtui!

Ensimmäinen oma irliskasvatti valioksi eli FIN MVA Mami's Beardie Greta Garbo! 

Viimeinen tarvittava serti tuli Helsingin KV näyttelyssä Ferelith Somerfieldin, Iso-Britannia, tuomaroimana tuloksella AVO ERI1, PN2, va-ca, sert ja FIN MVA. Jihaa!!

-17.5. kannatti ajaa Suolahteen ryhmänäyttelyyn. Siellä Pirkko (MB Greta Garbo) oli VSP Tanya Ahlman-Stockmarin tuomaroimana. Kiitos! Nyt enää se viimeinen serti. =)

-Viikonloppuna oli taas näyttelyitä. La 10.5. Pirkko osallistui Turengin ryhmänäyttelyyn, jossa tuomarina oli Helina Jurgens-Simberg Virosta ja tulos oli AVO ERI4. Äitienpäivää su 11.5. taasen vietimme Pirkon kanssa Raumalla. Tällä kertaa tuomarina oli Harto Stockmari ja tulos AVO ERI1, PN3 ja vara-sert. Jälleen kerran.... Alkaa tuo Pirkko olemaan jo aikamoinen vara-valio.

-27.4. Pirkko (MB Greta Garbo) oli Lahden KV näyttelyssä tuloksella AVO EH3. Tuomarina oli Gunnar Nymann Tanskasta.

-kuvia pennuista 29.3 vajaa 3-viikkoisina

 l-pennut_29.3.-08_017.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

l-pennut_29.3.-08_024.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

-25.3. Nyt alkaa olla jo vähän ahdasta tissillä ja meno aika vauhdikasta. Silmätkin pikkuhiljaa jo aukeavat. Tässä 2-viikkoskuva pennuista. (Vain syödessä saa kaikki samaan kuvaan..) 

l-pennut_2_vk_013.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 l-pennut_2_vk_006.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-17.3. Ellin pennut ovat viikon ikäisiä ja voivat hyvin.

1_viikko_006.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

-16.3. Tampereen KV näyttelyssä Pirkko (MB Greta Garbo) oli AVO ERI1 ja PN4  vara-sertin kera. Tuomarina oli Marie-Christine Delabelle Belgiasta. Samassa näyttelyssä debyyttinsä teki myös m-h käppänä Mimi (MB Just For Me) ollen hienosti NUO ERI3, irlantilaisen Paul Scanlonin tuomaroimama. Hyvä Mimi, siitä se lähtee!

-10.3. Ellin pennut vihdoin syntyivät. 20 tuntia se kesti, mutta nyt täällä on 9 reipasta irliksen alkua Ellin hoivattavana. Jakauma on 6 urosta ja 3 narttua.

 2_vrk_015.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-5.2. käytiin Ellin kanssa ultrassa ja kyllä siellä pentuja näkyi useampi, jihaa! Laskettuaika on n. 11.3. Kevätpentuja siis tulossa... 

-irlis-Elli (Tinwhistle's La Straniera) on nyt astutettu ja pentuja toivomme saavamme ennen maaliskuun puolta väliä. Uroksena on Gianburrasca Dei Mangialupi, "Luigi".

19.8.-07_002.jpg